Nieuws


De winwinlening: een lening waarbij er een 'win' is voor twee partijen (in Vlaanderen)

Om extra steun te bieden aan de kmo’s die in tijden van corona nood hebben aan meer financiële middelen, heeft de overheid in 2020 een aanpassing doorgevoerd aan de voorwaarden van de winwinlening. Hierdoor is het nu nog aantrekkelijker voor de particuliere spaarders om hun geld in kmo’s te gaan investeren.

Wijziging registratiebelasting vanaf 1 januari 2022. Wat houdt dit voor jou in?

In de Septemberverklaring van 27 september 2021 werden een aantal belangrijke wijzigingen aangekondigd inzake de registratiebelasting op de aan- en verkoop van een onroerend goed.

BTW in de zorgsector vanaf 1 januari 2022

De wet van 11 juli 2021 brengt een belangrijke aanpassing aan de BTW-wetgeving in de zorgsector. Vanaf 1 januari 2022 zullen enkel therapeutische handelingen nog onder de BTW-vrijstelling vallen, niet-therapeutische handelingen worden onderworpen aan BTW.

Digitale oprichting van een vennootschap

Voor de oprichting van een vennootschap moeten de oprichters sinds 1 augustus 2021 niet langer fysiek langsgaan bij de notaris. Voortaan is het ook mogelijk om een vennootschap volledig digitaal op te richten.

Investeringsaftrek van 25% blijft tot eind 2022

Als u als vennootschap of eenmanszaak een investering doet voor uw zelfstandige activiteit, heeft u recht op een eenmalige extra fiscale kostenaftrek, de zogenaamde investeringaftrek. In 2020 bedroeg de investeringsaftrek 8%, maar als relancemaatregel tijdens Corona werd deze verhoogd naar 25%.Klantenportaal